Devil’s Delight

Introduksjon

NetEnt har med Devil’s Delight tatt en viss risiko ettersom de tross alt driver innen en bransje som har en viss mengde overtro forbundet med seg. Selve temaet går ut på jakten på syndere, og de mange forskjellige symbolene minner oss på hva slags dødssynder det er mulig for oss stakkars dødelige å begå. Ikke at NetEnt her har bestemt seg for å belære oss eller komme med en moralpreken – tvert imot – det hele er løssluppent og humoristisk, sannsynligvis ment til å minne oss om å ikke ta ting så seriøst. Allerede i introduksjonen føler vi det er på plass å skrive at dette ikke er en av NetEnt mest gjennomførte titler, men de har i alle fall utvilsomt vist at de ikke er redde for å prøve noe nytt. Dette virker som om det er en av prototypene til spilleautomater som lagrer informasjon mellom hver spilløkt, som vi kommer tilbake til i seksjonen for bonusfunksjoner.

Gevinstlinjer og innsats

Oppsettet på Devil’s Delight er relativt standard, men fyller skjermen på en måte som får oss til å tenke at den fungerer meget godt selv på mindre skjermer. Det spørs egentlig bare om de forskjellige justeringsknappene er like mobil-vennlige. Det er uansett lett på normale skjermer, og du får mulighet til å justere innsatsnivå, antall gevinstlinjer og myntverdi. Føler du deg skikkelig heldig er det en egen Max Bet-knapp, som gjør at du hiver på 100 mynter. Myntverdien kan justere fra 0,01 til 0,5 i angitt valuta, som gjør Max Bet ganske seriøst. Med 1 til 10 mynter per gevinstlinje blir minste innsats 0,20. Tilbakebetalingsprosenten er en smule høyere enn vanlig – 97,6 % – men i testspillet føltes det ikke ut som gevinstene ble slengt etter oss. Jackpotten på 5000 mynter er kanskje det som drar opp prosenten en del?

Tema og design

Selv om temaet virker veldig åpenlyst til å begynne med kommer du faktisk ikke til bunns i hele greia rundt dødssyndene før du har spilt en liten stund. Med mindre du leser deg opp på alle funksjonene før du begynner så klart (vi liker å begynne med blanke ark når vi skriver anmeldelser). Hjulene er plassert inne i noe vi fremdeles er usikker på hva skal fremstille, men rammen gjør jobben og forstyrrer i det minste ikke. Bakgrunnen er et flammehav, fordi spillet er plassert i helvete, om ikke navnet og symbolene allerede var hint nok. Symbolene har en tegneserieaktig stil som får oss til å tenke på tatoveringer. Du har symboler som representerer de forskjellige dødssyndene; det er en business-djevel som wildsymbol; mannen med ljåen (han er et viktig symbol); og gravstøtter for de vanlige kortsymbolene som er spillets minst verdt symboler.

Bonusfunksjoner

Det er i bonusdelen temperaturen virkelig stiger, spesielt for de synderne du er med å straffe. Men først og fremst har du gratisspinn å vinne fra pentagrammene, og du kan få ekspanderende wildsymboler i form av en business-djevel.

Det du vil satse på her er definitivt Sin Spins, og selv om det er litt å forklare her gir det mening straks du begynner å spille. Får du mannen med ljåen tre ganger på hjulene blir du sendt til et bonusspill, der du må matche dødssyndere med dødssynden de har begått. For hver riktig match får du se konsekvensene av den riktige gjettinga di (spoiler: synderne blir straffet hardt) og du får også sjeler som samles opp samt en bonus. Men du er ikke ferdig ennå! Når du har greid å samle opp femten sjeler går du inn i en gratisspinnmodus – Sin Spins – der du får tre ekspanderende wildsymboler som gjør at du vinner ekstremt mye. Gratisspinnene i seg selv er naturlig nok gratis, og det er ti av dem, men hvor mye de er verdt er basert på gjennomsnittet av det du satset på spinnene der du vant sjelene i første omgang. Spiller du på minimum innsats blir det altså ikke verdens største jackpot selv om du kan vinne flere hundre ganger innsatsen. Derfor er det viktig å finne et nivå du er komfortabel med.

Det er verdt å nevne, som i introduksjonen, at disse sjelene faktisk blir lagret på spilleautomaten i førtiåtte timer. Velger du å gå tilbake for å straffe flere syndere dagen etter du begynte, kan du altså fortsette der du slapp.

Fordeler og ulemper

Fordeler:

  • Morsomt og nyskapende konsept
  • Sjeler som lagres i førtiåtte timer
  • Bra bonusspill

Ulemper:

  • Vanskelig å beregne innsats opp mot potensiell utbetaling i Sin Spins
  • Lav kvalitet på lydeffekter
  • Hakkete animasjoner

Oppsummering

Det er mulig at vi i fremtiden kommer til å se tilbake på Devil’s Delight som en spilleautomat som startet noe nytt, men så langt ser det ikke ut som denne havner opp på klassiker-nivå med det første. Men spillet i seg selv er morsomt og nyskapende nok til å ta noen spinn på når du har tid og lyst. Det at du må samle opp sjeler kan være både bra og dårlig. Vil du bare spille et par spinn og så hoppe over til noe annet taper du jo spinnene. Samtidig er markedet overfylt av spilleautomater der det er lite eller ingen progresjon, og at NetEnt har valgt å lansere et spill som våger å sette progresjon i framsetet er imponerende. Vi håper bare at de neste gang gir litt ekstra oppmerksomhet til lyddesigneren!