Gonzo’s Quest

Bli med på Gonzos skattejakt!

Det var en gang…

Helt tilbake til 1541 faktisk, da oppdagelsesreisende fra Spania strandet på kysten av Peru og jaktet på gull. Du tenker, hva er dette for noe? Vel, det er altså introduksjonen av Gonzo’s Quest, som du også får servert gjennom en liten video, om du velger å spille denne spilleautomaten. Vi kan fortelle deg at deler av dette eventyret faktisk er basert på sanne øyeblikk i historien. Når det kommer til spilleautomaten – hold deg fast, for her er det et spekter av muligheter du sjelden finner på noen spilleautomater.

Dette er en videospilleautomat, og uten de tradisjonelle hjulene du vil kjenne igjen på de fleste automatene. Gonzo’s Quest gir deg symboler som bærer preg av gammel historie. Ganske unikt i seg sjøl, og på en spesiell måte tilsvarer dette de tradisjonelle 5 hjulene du sikkert er vant til å spille med. Og kanskje det viktigste for deg, med hele 20 gevinstlinjer er det rom for en innbringene historisk aften for de fleste som prøver lykken i jakten på gullskatten. Du kommer for øvrig til å elske figuren Gonzo, spesielt om gevinsten er stor!

Gevinstlinjer og innsats

Hvor befinner skatten seg?

I skattejakten opplever du en haug med ulike steinblokker som ramler ned i tur og orden. Totalt har du 3 rader med 5 slike steinblokker på hver rad. Disse steinblokkene skjuler skatten du er ute etter gjennom sine maks 20 gevinstlinjer. Som på alle andre spilleautomater er selve skatten basert på innsats og verdien av din iherdige innsats.

Til forskjell til andre spilleautomater er det her 1 til 5 ulike nivåer du kan velge og myntverdien per spinn er på fra 0,20 til 0,50. Satser du maks, kan også gevinsten være av en størrelse som helt sikkert gir deg høy pulsfrekvens. Nå er det opp til deg, hele tiden med bistand fra Gonzo, og finne den skjulte skatten.

Team og design

En deilig historisk atmosfære …

Du vil umiddelbart ha en følelse av å bevege deg inn i ukjent terreng, noe du for så vidt gjør. Den særpregede lyden av jungelen er så sterk og klar at selv fuktigheten kan føles rundt deg mens du er i ferd med å legge ut på skattejakten. Ukjente dyrelyder fyller atmosfæren din med skrekkblandet fryd. Til venstre for deg står Gonzo og ønsker deg velkommen, med et blikk (under hjelmen) opp på de 15 steinblokkene som vil være avgjørende for deg om du finner lykken.

Om du tar en pause fra denne fantastiske atmosfæren i spillet, vil Gonzo av og til sukke tungt i det han drar frem et kart, mer utålmodig enn de fleste. Steinblokkene, og ikke de tradisjonelle hjulene, er preget av utskjæringer som bærer sterkt preg av den eldgamle kulturen til Maya-folket. Gonzos Quest er i så måte helt unik og helt fantastisk designet i forhold til de fleste spilleautomater vi har sett.

I det du spinner kan du så vidt skimte byen av gull i bakgrunnen, til steinblokkene faller på plass en etter en. Lydene som utspiller seg mens dette skjer er så fantastisk kreativt og helt perfekt til atmosfæren du allerede befinner deg i. Gonzo’s Quest er designmessig en genistrek og gjør spillet meget underholdende!

Bonusfunksjoner

Hvor mye er skatten egentlig verd?

Det er selvfølgelig vanskelig å svare på, i og med at det handler til slutt om en hel by av gull. Men det er ingen tvil om at det her kan være snakk om både små og store beløp underveis. Med hele 20 gevinstlinjer underveis er det mange kombinasjoner som kan få deg til å smile. Men i Gonzo’s Quest er alt unikt.

Her finner du ikke de tradisjonelle wild-symbolene, da disse er erstattet med en steinblokk med et «?» som symbol, en slags joker som erstatter ethvert annet symbol og gir deg derfor muligheten til riktig kombinasjon som gir deg gevinst. Og i Gonzos verden er det selvfølgelig ingenting som heter free spin (gratisspinn) – dette er erstattet med free fall (steinblokkene faller jo ned!). Får du en gullfarget blokk med en litt skummel maske på er tida inne for free fall, og ytterligere bonusmuligheter. Får du tre sånne etter hverandre er det duket for 10 free falls, og har du maks flaks kan du oppleve at Gonzo etterhvert går helt bananas nede på sidelinja di!

Det virkelige geniale med denne herlige spilleautomaten er en funksjon som kalles Avalanche. Når du får en vinnerkombinasjon foran deg, ser du beløpet komme opp i midten (og nederst på menyen) og det som da skjer er at de steinblokkene som sørget for at du vant, eksploderer og forsvinner. De blir erstattet med nye, som selvfølgelig kan gi deg en ny vinnerkombinasjon. Samtidig som dette skjer, aktiveres en multiplikator øverst til høyre. Skjer dette en gang, går den opp til X2, og sørger de nye steinblokkene for nok en gevinst eksploderer det på nytt og du oppnår bonus på X3. Du kan få helt opp til X5 her.

Multiplikatoren er enda høyere under free falls. Da kan du oppnå en ekstra bonus på hele X15, og du kan jo selv tenke deg hva 15 ganger gevinsten din kan medføre. Da vil du se Gonzo dra en skikkelig moon walk for deg, og det tar helt av.

Oppsummering, skattefordeler og skatteulemper

Er du en spilleautomat-fan fra før, vil du digge Gonzos steinblokker. Her har du en automat presentert på en helt ny og unik måte, og med et bonussystem du ikke har sett maken til. Skattejakten er verd hvert eneste øyeblikk du bruker. Dette er skikkelig underholdende og ikke minst – spennende!

Fordeler:

  • Delikat og unik design
  • Hjulene er byttet ut med steinblokker som faller på plass
  • Meget underholdende
  • Gonzo er en artig og morsom fyr
  • Mange spennende gevinstkombinasjoner
  • Unik og meget morsomt bonusprogram
  • Herlig atmosfære under spillets gang
  • Jevnlige utbetalinger og kan gi gedigne gevinster

Ulemper:

  • Det eneste som kanskje savnes er litt flere variasjoner i bonusprogrammet