Jack and the Beanstalk

I 2011 lanserte NetEnt spilleautomaten Jack and the Beanstalk på nettet og den ble en umiddelbar suksess. Spillet er basert på den kjente historien om fattige Jack, som får tak i noen magiske bønner, og er et fargesprakende og morsomt nettspill. Alle kjenner vel historien om Jack som solgte kua si for magiske bønner? I historien vokser bønnene til en enorm bønnestengel. Jack klatrer opp bønnestengelen og kommer opp til et slott i himmelen der det bor en kjempe med to hoder. Spillet innledes med en film som viser kjempen som jager etter Jack i det han flykter fra slottet sammen med høna som legger gullegg. Etter den lille animasjonsfilmen blir vi med til gården til Jack og så begynner jakten på våre egne gevinster.

Gevinstlinjer og innsats

Spillet består av fem hjul, 20 gevinstliner og ti innsatsnivåer som går fra en til ti og med en myntverdi på 0,01 til 0,5 i angitt valuta. Til sammen gir dette en maksinnsats pr. spinn på rundt 1000 kroner. Spillet har ti forskjellige nivåer og man kan vinne opptil tre millioner kroner, 600 000 mynter, hvis man er så heldig å få jackpot. Spillet er enkelt å spille, og målet med spillet er å få like symboler på gevinstlinjene, fra begge sider. Du vinner om du greier å treffe på minst tre symboler på rad. Symbolene er inspirert av eventyret og vi møter på Jack selv, samt den tohodede kjempen, geita og andre morsomme symboler fra eventyret. Du får også de vanlige symbolene fra kortstokken for å fylle ut antallet symboler.

Tema og design

NetEnt er kjent for sin flotte grafikk, men her overgår de virkelig seg selv. Grafikken og animasjonen i spillet er svært avansert. Vi blir tatt med i Jacks fargerike og spennende eventyrverden. Vi får se gården til Jack og her er det kvitrende fugler, høner som kakler og sommerfugler som flyr over skjermen. Det gir en fantastisk morsom og ekte spilleopplevelse og både grafikk, animasjoner, lys og lyd er av aller høyeste kvalitet. Men spillet er mye mer en klassisk spilleautomat med et flott utseende. Det kommer også med mange bonusfunksjoner som gjør spillet ekstra spennende. Blant bonusfunksjonene kan nevnes:

Bonusfunksjoner

Blant bonusfunksjonene kan nevnes:

Wild-symbolet Jack og bønnestengelen: Dette fungerer som en joker og erstatter andre symboler for å lage nye kombinasjoner. Får man gevinst med et wild-symbol blir gevinsten tredoblet, så her kan man virkelig få høye gevinster.

Walking Wild-symbolet: Dette er en særdeles spennende funksjon med mulighet for høye gevinster. Walking Wild-symbolet betyr at wild-symbolet flytter seg et hakk til venstre når du allerede har fått et spinn med wild-symbol, og så spinner hjulene på nytt. Dette fortsetter helt til du ikke lenger får noen wild-symboler.

Skattejakt: får du gratisspinn kan det dukke opp nøkkelsymboler. Får du tre nøkler, vil det neste wild-symbolet være stablet med to pengesekker. Du kan samle flere nøkler, som gir bonusspill og mulighet for ekstra gevinster.

Jack-symbolet er det som gir aller høyest gevinst. Hvis du har lykken med deg og får fem av disse, vinner du 1000 mynter. Har du da også et wild-symbol, vil gevinsten tredobles! Her snakker vi om mye penger. Er en riktig heldig, kan en vinne toppgevinsten, som er på hele 600 000 mynter!

Scatter-symboler og gratisspinn: får man disse gullkiste-symbolene hvor som helst på skjermen, så får man ti gratisspinn. Er du heldig og får tre slike etter at du allerede har fått gratisspinn, får du ytterligere fem gratisspinn og sjansen til å vinne enda mer.

Disse og andre bonusfunksjoner gjør spillet ekstra spennende og øker sjansene for gevinst betydelig! Ikke rart dette har blitt en suksess blant storspillere.

Fordeler og ulemper

Fordeler:

 • Fantastisk god og levende grafikk og animasjon
 • 3D-grafikk
 • Morsom historie fra eventyrverden
 • Høye gevinstmuligheter
 • Mange bonusfunksjoner med mulighet for gratisspinn og ekstra gevinster
 • Morsom introduksjonsfilm
 • Høy kvalitet på lydbilde
 • Spennende, fargerikt og morsomt spill
 • Utbetalingsprosent på 96,3 %
 • Mulighet for å vinne 600 000 mynter
 • En kan spille for moro eller med ekte penger
 • Også tilgjengelig på mobil og nettbrett

Ulemper:

 • Spilleren må satse på alle innsatslinjene
 • Spillet fremstår litt lite interessant i lengden sett i forhold til det imponerende designet

Oppsummering

Som en ser fra listen over er det klart flere fordeler enn ulemper ved dette spillet. Faktisk er det vanskelig å tenke på noen ulemper i det hele tatt. Dette spillet fra NetEnt er en klar vinner. Basert på det klassiske eventyret om Jack og bønnestengelen er dette et fantastisk morsomt og gevinstgivende spill fra eventyrverdenen som har blitt svært populært blant spilleentusiaster. Med sin flotte grafikk og fengende animasjoner blir man tatt med rett inn i Jacks verden av morsomme eventyrfigurer og symboler. Spillet har mange bonusfunksjoner og gode vinnermuligheter, som gjør det til en klar favoritt blant NetEnts mange gode og spennende spill. Her får du en artig og spennende spilleopplevelse du vil komme tilbake til igjen og igjen, med gode sjanser for høye gevinster! Det er virkelig et eventyr av et spill og kanskje er det ikke bare Jack som stikker av med gullet? Vi kan trygt si at med dette spillet har NetEnt virkelig lagt gullegget!